Welkom bij Tandprothetische Praktijk Noord Nederland in Assen

Immediaat Prothese

Uw eigen tanden en kiezen kunnen door meerdere oorzaken verloren gaan of los gaan staan. Dit kan een aantal problemen opleveren, onder andere; esthetische problemen, pijnklachten of een verminderde kauwfunctie. Wij zien we regelmatig mensen met een slecht gebit die lange tijd niet meer bij een tandarts zijn geweest.  Wanneer u problemen of pijn hebt aan uw eigen gebit is het verstandig om een afspraak bij ons te maken. Wij kunnen dan vrijblijvend de situatie in uw mond bekijken en u hierover adviseren. Wanneer u het wilt, kunnen we een plan maken om u te helpen. Er is namelijk altijd iets aan te doen. 

U kunt te allen tijde bij ons terecht voor een gratis intake, wanneer we besluiten dat er tanden en/of kiezen getrokken moeten worden, kunnen wij u doorverwijzen naar een tandarts of kaakchirurg.

Stel dat alle tanden en kiezen in uw boven en/of onderkaak getrokken moeten worden, dan wordt eerst de prothese klaargemaakt en dan pas wordt er getrokken. U hoeft dan niet zonder tanden en kiezen. Wanneer de prothese na het trekken wordt geplaatst mag u 24 tot 48 uur de prothese niet uitdoen vanwege de zwelling, de prothese dient nu als een soort drukverband. De dag erna komt u terug bij de behandelaar voor de nacontrole. Nu begint het genezen van de wonden.

Nu begint het genezen van de wonden. Dit is een vervelende periode en is voor iedere patiënt verschillend. U zult regelmatig bij ons langskomen. Hieronder staan een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden.

  • Verandering van uiterlijk
  • Pijn door drukplekken
  • niet kunnen kauwen
  • steeds losser zittend prothese(s)
  • Tijdelijke opvulling van de prothese(s)
  • Permanente opvulling

Na ongeveer 8 maanden kan er begonnen worden met de nieuwe prothese(s).

Welkom bij Tandprothetische Praktijk Noord Nederland