Welkom bij Tandprothetische Praktijk Noord Nederland in Assen

De Behandelingen

Wanneer u bij ons een nieuwe volledige prothese wilt laten maken, ziet de behandeling er als volgt uit. Er zijn in principe 6 afspraken inclusief een nacontrole. Deze afspraken zijn per week.

De behandelingen

  1. De gratis intake (45 min): We nemen de gegevens van u op en vragen wat uw wensen zijn. Daarna worden uw huidige prothese, uw mond en uw kaken gecontroleerd. Vervolgens kijken we naar uw verzekering en kunnen we een kostenbegroting maken. Wij hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars, hierdoor kunnen we machtigingsvrij werken. Wanneer we besluiten om een nieuwe prothese te vervaardigen kunnen we nu alvast de eerste afdrukken van de kaak gaan maken en de kleur en de vorm van de nieuwe tanden en kiezen uitzoeken.
  2. De individuele afdrukken (40 min): Van de eerste afdrukken zijn nu “digitaal geprinte” individuele afdruklepels gemaakt voor een nauwkeurige afdruk. Deze afdruklepels passen precies in uw mond. Hiermee gaan we afdrukken met een siliconen materiaal.
  3. De relatie bepaling (40 min): Op de verkregen modellen uit de individuele afdrukken zijn “digitaal geprinte” beetplaten gemaakt met hierop “wallen” van rode was met twee metalen plaatjes. Hiermee gaan we juiste positie en de hoogte van uw kaken bepalen, zodat uw tanden en kiezen straks goed op elkaar komen en de protheses niet te hoog of te laag zijn.
  4. Passen in was (20 min): Met de verkregen informatie uit de relatiebepaling is er nu een prothese volledig van was gemaakt. Deze prothese gaan we passen en samen goed bekijken (advies; neem uw partner of een goede vriend of vriendin mee). Nu kunnen we alles nog naar wens aanpassen. Wanneer alles naar wens is en de prothese voelt goed aan, gaan we de prothese afmaken.
  5. Plaatsen (20 min): De prothese is klaar en wordt geplaatst. Er volgen nog een aantal controles en er wordt uitgelegd hoe u uw nieuwe prothese het best kunt onderhouden, dan neemt u de prothese mee. Er wordt ook nog een afspraak gemaakt voor een nacontrole.
  6. Nacontrole (15 min): De nacontrole bestaat uit het controleren van de pasvorm, hoe komen de tanden en kiezen op elkaar en het bespreken van uw bevindingen.
Welkom bij Tandprothetische Praktijk Noord Nederland